onsdag 6 juli 2011

Ny dag och nya tag för Statoil i AlmedalenDagen började med Svenska Petroliuminstitutets (SPI) frukostseminarium Vägen till hållbara transporter med bland annat Åsa Romson språkrör Miljöpartiet och Roger Tiefensee Miljötalesman och gruppledare Centerpartiet. 

På seminariet diskuterades bland annat att Sverige är en bra bit på väg med användningen av förnybara drivmedel och minskade utsläpp. Och hur vägen framåt ser ut?

Ett intressant seminarium för vår bransch som modererades av Lennart Ekdal.Kaffebilen har idag bjudit många kaffesugna Almedalsbesökare på kaffe på Gotlands museums innergård.
Vi gjorde reklam för vårt seminarium Mer verkstad mindre snack som vi kommer att ha på Gotlands museum imorgon kl. 13-14.45. Är du i Almedalen så får du inte missa det.

Kön ringlade lång och vi fick tillfälle att prata om fördelarna med den svavelfria europadiesel  med många som var intresserade.

Sedan raskt över till ett nytt seminarium som arrangerades av Naturskyddsföreningen. Titeln var 1,5 grader hur snabbt måste utsläppen i Sverige minska då? Där medverkade bland annat Svante Axelsson generalsekreterare Naturskyddsföreningen och Johan Hultberg Rikstadsledamot Moderaterna.Boklansering var det också. TRICORONA lanserade den andra versionen av klimatkompensationshandboken. Där pratade förutom TRICORONA också vår egen informationsdirektör Helena Fornstedt. Hon berättade om hur Statoil energieffektiviserar den egna verksamheten och hur vi arbetat med klimatkompensation.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar