torsdag 7 juli 2011

Äntligen sken solen över Almedalen

Det var ju extra passande eftersom det var dags för vårt seminarium Mera vekstad mindre snack.

Kaffebilen gick varm på Gotlands museums innergården som vanligt.
Seminariet var välbesökt och vår försäljningsdirektör Stefan Gustafsson presenterade vad Statoil kan göra här och nu för att minska utsläpppen. Att vi är en del av lösningen istället för problemet. Det innebär att vi bland annat jobbar vidare med additiv i befintlig diesel, ökad biodrivmedels inblandning, öppnar fler biodieselanläggningar (B100) och nya fordonsgasanläggningar för lätt och tung trafik.

Givetvis lyfte Statoil frågan om att vi också borde få köra på den svavelfria europadieseln i Sverige. Det är viktigt att skattereglerna inte är konkurrensbegränsade och att de måste vara långsiktiga. Vi konkurrerar i en europeisk miljö därför ska vi ha europeiska regelverk - inte svenska särregler.

Imorgon är det sista dagen för Statoil i Almedalen. Vi är mycket nöjda med veckan. Vi har verkligen synts i vimmlet mycket tack vare vår fina kaffebil - vi har bjudit på flera tusen goda koppar kaffe! Många värdefulla kontakter har också knutits och vi har lärt oss en del nytt. 

(som du märkt så har vi inte haft möjlighet att publicera bilder i dagens inlägg eftersom vi har tekniska problem med bloggen just nu)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar